2012. december 11., kedd

A facebook, mint lakcím

Egy új elképzelés szerint a könnyebb elérhetőséget szem előtt tartva postacímként is szolgálhat a facebook-os vagy a twitter-es profilunk.


Új szolgáltatás


A Sopost kínálja ezt a lehetőséget ami, abból áll, hogy fizikai címet rendel a felhasználói profilokhoz ezáltal dinamikusabbá téve a csomagok kézbesítését. Az ötlet természetesen a költözködés során változó lakcím lecserélésének a lassúsága adta. Egyes embereknek bizonyára ismerős lehet a szituáció meddig tart a címváltoztatás és minden egyéb procedúra. Emiatt gondolták, hogy egy megfelelő email és már lassan a facebook profilról is elmondható, hogy időtálló lehet ilyen szempontból.

„A címed nem az utolsó irányítószámod, hanem az a hely, ahol tartózkodsz, vagy az, ahová szeretnéd, hogy megérkezzenek a dolgaid. A Sopost inkább azt venné figyelembe, hogy mi az, amit ismerünk és ritkán változnak – például a személyi azonosítónk vagy az email címünk –, és ezt használnánk egyfajta átjáróként az aktuális postai címhez”
– magyarázta a koncepciót a Sopost alapítója, Jonathan Grubin.


Rövid ismertető


Miután bejelentkezünk a szolgáltatásba több kézbesítési címet is rendelhetünk profilunkhoz. Ezeket időrendbe is állíthatjuk értelem szerint mikor hol tartózkodunk. Plusz praktikus szempont még, hogy egy köztes "fal" bevonásával eltitkolhatjuk a feladók elől a személyes adatainkat.

Forrás:
További linkek:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése